Hvordan vælger et digitalt kamera

Et digitalkamera er blevet standard i fotografering. Det er mindre end filmkamera, nemmere at betjene, og har mange flere billeder. På et digitalt kamera, du kan klikke væk så meget som du ønsker. Hvis du ikke kan lide resultatet – bare slette den. For en ikke professionel fotograf, det er himlen. Stedet for at tage bare ét billede, kan du tage 10 billeder – med og uden blitz, i forskellige tilstande, fra forskellige vinkler. Senere, derhjemme, kan du vælge den bedste til at beholde (Du vil sikkert bare holde dem alle).

Problemet ved hånden er, hvordan man vælger den bedste digitale kamera. Her er nogle punkter at overveje.

Pris

Der er kameraer på under $ 100, og langt over $ 2000, himlen er grænsen. Hvor meget skal du betale? Det hele afhænger af dit budget og om, hvad du forventer fra kameraet. Professionelle og seriøse amatører vil ikke nøjes med noget, men den nyeste, bedste model. Den “søndag fotograf”, der bare ønsker at dokumentere en tur til udlandet, vil sandsynligvis ikke brug for disse modeller. For at få det bedste resultat af en avanceret kamera tager viden om, at der ikke nogen ønsker at erhverve. Alligevel kan jeg ikke anbefale at tage den nemmeste billigste kameraer. Kameraerne i mellemprisklassen ($ 300 – $ 600), har nok “visdom” bygget ind i dem for at kompensere for begyndere fejl, og nok enkelhed i den menneskelige grænseflade for nogen at betjene dem.

Ligegyldigt, hvilken digital kamera du køber, vil det koste mindre i næste uge, når den nye model kommer ud. Den nye model vil blive bedre, og vil koste hvad du har betalt nu. Dette er altid sandt, og det vil være tilfældet næste uge og næste måned. Acceptere det. Må ikke vente for evigt for den ultimative model med den laveste pris. Gør det bedste valg muligt i dag.

Husk også at kontrollere, hvad prisen på kameraet indeholder. Normalt skal du budgettet for noget tilbehør såsom ekstra hukommelseskort, batterier, batterioplader (sørg for at det virker på 110 volt og 220 V), stativ, taske og alt andet, du ønsker.

Mega Pixels

Dette nummer vises først på alle digitale kamera datablade, og det virker som jo højere jo bedre. På en måde er det sandt, men hvor højt har du virkelig brug for det at være?

Dette nummer bestemmer billedopløsning. I stedet for film, har et digitalt kamera et gitter af elektronisk celler, der læser lys og farve information. Har et gitter, der består af flere “prikker” muliggør finere detaljer i billedet til at fremstå tydeligt. Det lyder fantastisk – hvorfor ikke have så mange pixels (“prikker”) som muligt? Det første fordi det koster mere. Du har brug for flere af disse elektroniske celler i kameraet, og du skal betale for dem. Derefter skal du gemme oplysningerne, at alle disse celler producerer. Et billede taget af en 8 Mega-pixel kamera vil indtage dobbelt så meget hukommelse, som en 4 Mega pixel kamera.

Har du brug for et så følsomt kamera? Afhænger af, hvad du vil gøre med billederne. Hvis du vil forstørre dem i billboards, skal du alle detaljer så fine som du kan få dem. Hvis du vil udskrive billederne i standard størrelse, selv 4 Mega pixels er meget mere end nok. Hvis du vil se på billedet på skærmen, 4 mega pixel er meget god.

Optisk og digital zoom

Glem alt om digital zoom! Ignorere det, deaktivere den, og aldrig røre ved det. Dit kamera har denne tavle vi talte om indeni. Billedet kommer gennem objektivet, og ethvert punkt i denne net tildeler en værdi af farve og lysstyrke til sig selv. Dette er, hvad denne points “så”. Det kan ikke “se nærmere”. Nu antage, at du vil zoome ind x4. Den lille processor på dit kamera tager 1 / 4 af de punkter, det virkelig så og udstrygninger dem på din søgeren. Det har en algoritme, der hjælper det “gæt” hvordan det skal se ud. Når du klikker på kameraets knap, kameraet gemmer oplysninger, der består af en fjerdedel af billedet, og kameraets zoom i algoritme.

Hvis du ikke bruger digital zoom, kan du gemme alle de oplysninger, som dit kamera plukket. Senere, derhjemme, kan du få vist billedet på skærmen. De fleste af de grafiske programmer på PC vil have mere kraftfulde algoritmer for at zoome ind, og med en stor visning på monitoren vil du være i stand til at kontrollere resultatet bedre.

Optisk zoom betyder noget. En god linse bringer gode oplysninger af en langt henblik på cellerne i kameraet. Det er faktisk en af de store fordele ved digital kameraer over filmkamera. Elektronikken er så meget mindre end en film, at der ikke er behov for enorm lang linser. Du kan få 10 eller 12 gange optisk zoom fra et meget lille kamera.

Hvad er den negative? Når du forsøger at tage et billede fra en distance, du har brug for et stativ, med en god stabilisator i kameraet.

Response Speed

Når du tænder for kameraet, det tager lidt tid, før du kan tage et billede. De fleste gange er det gør ikke noget, men hvis du tror, du bliver nødt til at trække hurtigt – check dette nummer.

Videofunktion

De fleste digitale kameraer kan tage korte video film. Længden af disse film, afhænger af mængden af hukommelse, du har, normalt ikke mere end et par minutter. Kvaliteten af disse film er ikke så god som kvaliteten taget ved hjælp af video-kameraer, og nogle digitale kameraer tillader ikke zoome ind eller ud, mens du optager video.

Udskiftelige objektiver

Det er ret nyt, og nu slippe i pris. Indtil for ikke så længe siden, blev disse kameraer meget dyrt. Nu, Nikon D50, er for eksempel kommer til $ 500 – $ 600 prisklasse.

Anbefalet Kameraer


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>